Gå til innhold

Teknisk Bureau overtar forhandler i Narvik

Fra venstre: Ole Voje, Anita Jacobsen, Oddvar Antonsen, Steve Eliseussen, Andreas Voje
Pressemelding, 5. desember 2021

Teknisk Bureau og Nye Autocenteret har inngått avtale om at all virksomhet knyttet til merkene Mercedes-Benz, Peugeot, Kia og Subaru overtas av Teknisk Bureau.

Overtagelsesdato er satt til 3. januar 2022.
Forhandleren vil drives videre i leide lokaler i Ankenesveien.

Bakgrunnen for overdragelsen er Bertel O. Steen sin endring i distribusjonsstrategi for Nord-Norge hvor Teknisk Bureau ble valgt som en av tre aktører som har fått ansvar for distribusjonen i hele landsdelen.
Med overtagelse av forhandlervirksomheten i Narvik får Teknisk Bureau et styrket forhandler- og servicenettverk som dekker Lofoten, Vesterålen, Harstad, Ofoten-regionen, Midt-Troms og Tromsø med omegn.

Teknisk Bureau er med sitt produktutvalg en komplett billeverandør og representerer et bredt utvalg av Bertel O. Steens merker med Mercedes-Benz, Kia, Peugeot, Opel, Citroën, Fuso og Setra.

– Vi er svært glade for å ha kommet frem til en løsning sammen med Teknisk Bureau som sikrer kundene i Narvik fortsatt salg og service for våre merker. Vi ser frem til å bli en del av Teknisk Bureau og har tro på at våre medarbeidere blir godt ivaretatt ved å bli del av et konsern som er i stor utvikling, sier Ole Voje hos Nye Autocenteret.

Ole Voje er i dag hovedaksjonær og styreleder for Nye Autocenteret. Forhandleren drives videre i leide lokaler der forhandleren holder til i dag.
Eier og styreleder i Teknisk Bureau, Oddvar Antonsen, er svært fornøyd med å overta virksomheten fra en vel etablert forhandler i området.

– Avtalen gir oss mulighet til å forsterke satsingen på Bertel O. Steens merker i Narvik regionen. Det at vi også får med kompetanse på flere av importørens merker, er viktig i den videre satsingen. Vi ønsker å sikre kundene i regionen et fortsatt godt tilbud og vil også vurdere muligheter for ytterligere å styrke tilbudet, sier Anita Jacobsen, daglig leder i Teknisk Bureau.

Partene er enige om å ikke offentliggjøre kjøpesummen.

FAKTA OM TEKNISK BUREAU

  • Teknisk Bureau er med sitt produktutvalg en komplett billeverandør.
  • Teknisk Bureau er en av Nord-Norges eldste og største bilforhandlere og har historie tilbake til 1929. Selskapet har hovedsete i Tromsø og er også representert på Finnsnes, Bardufoss, Harstad, Sortland og Leknes.
  • Forhandlervirksomheten representerer i dag merkene Mercedes-Benz, Kia, Peugeot, Opel, Citroën, Fuso og Setra og forhandler både personbiler, varebiler, lastebiler og busser. Selskapet tilbyr også alt innen verkstedtjenester, deler og tilbehør samt karosseri og lakk med egen skadeavdelingen på Sortland og gjennom eierandeler i Bilbyen Skadesenter som har avdelinger i Tromsø, Finnsnes, Alta og Vadsø.
  • Konsernet omfatter i tillegg eiendomsselskaper.
  • Forhandlervirksomheten omsetter for i overkant av 800 millioner kroner, selger 2 000 nye og brukte biler og har 180 ansatte.

FAKTA OM NYE AUTOCENTERET

  • Nye Autocenteret er hjemmehørende i Narvik og ble etablert i 1988. Forhandleren representerer i dag Peugeot, Kia, og Subaru og tilbyr salg, verkstedtjenester og deler og tilbehør for disse merkene. I tillegg tilbyr selskapet salg av Mercedes-Benz varebiler, verkstedtjenester og deler og tilbehør for Mercedes-Benz person- og varebiler.
  • Nye Autocenteret omsatte i 2020 for 88 millioner kroner og solgte i underkant av 250nye og brukte biler. Selskapet har 20 ansatte.

 

For mer informasjon, kontakt:

Eier og styreleder i Teknisk Bureau AS:
Oddvar Antonsen, mobil: 909 98 905, e-post: oddvar.antonsen@tbureau.no

Adm. dir. i Teknisk Bureau AS:
Anita Jacobsen, mobil: 957 06 100, e-post: anita.jacobsen@tbureau.no