Gå til innhold

75.000 Kia på Norske veier

Da den aller første bilen av merket Kia ble importert til Norge i 1994, var dette et merke svært få nordmenn hadde hørt om. Slik er det ikke lenger.

EV6 GT under testing i Sverige i sommer. Bilen har 585HK og en toppfart på hele 260km/t..

Nylig ble Kia nummer 75.000 registrert i Norge. I år har bilprodusenten allerede rukket å lansere tre helt nye biler. EV6, som også ble kåret til årets bil i Europa, helt nye Kia Niro, og en helt ny utgave av bilen som for mange er selve symbolet på Kia i Norge, nemlig SUVen Sportage. Dette får sjefen for Kia i Norge til å bli stolt.

–          Kia har levert gode biler med god plass til riktige priser over flere år. I tillegg gir vi hele syv års fabrikkgaranti på bilene våre, det er noe mange nordmenn setter pris på, forklarer Irene Solstad, administrerende direktør i Kia Bil Norge.

Kia er nå inne i en transformasjon som handler om å gjøre bilene mer spennende og inspirerende både å se på og når du er plassert bak rattet. Det går naturligvis i retning av kun elektriske biler. Frem til 2027 vil Kia ha totalt 14 nye elektriske modeller på verdensmarkedet. Solstad har ledet merket i Norge siden 2015 og hun gleder seg til fremtiden for Kia. Allerede er en tredjedel av de registrerte Kiaene i Norge elektriske. Salget i år regner importøren med at blir over 90% elektrisk. Norge ble også valgt som land for prøvekjøring av nye Niro EV i vår. Da kom journalister fra hele Europa for å prøvekjøre prototypen av nye Niro EV i og rundt Oslo.

– De neste 75.000 bilene vil være biler som er fulle av teknologi og ikke minst blir de biler som inspirerer sjåføren på en måte vi ikke har gjort tidligere. Bare se til EV6 for eksempel. Dette gjelder også designet. Først ut neste år blir flaggskipet EV9 som vi gleder oss veldig til, forklarer Solstad.

Kia- selgere rundt omkring i hele landet forteller også at de nå får kunder fra andre merker. Flere oppdager Kia og opplever bilene både som morsomme, langt fremme teknisk, og ikke minst faller mange for det nye designspråket. Nylig viste fabrikken bilder av en godt maskert EV9 som vil bli nesten fem meter lang og som også blir en familie- SUV. Både denne og EV6 er bygget på Kia sin nye plattform E-GMP og vil ha 800v ladeteknologi. Bilen blir også tilgjengelig med 7 seter.

–          Det er utrolig gøy å få være den som får lov til å låne ut biler på test til biljournalister om dagen. Det er utrolig mye skryt å få noe som må bety at vi i Kia nå gjør noe riktig, smiler Christian Lagaard, kommunikasjonssjef for Kia i Norge.

Han legger også til at de følger godt med i sosiale medier hvor det nå er mange som legger ut både bilder av sine nye biler samt gode skussmål særlig rundt EV6 som det nå er over 2000 utgaver av på norske veier.

Kia EV9 er nå inne i siste runde med testing. Bilen tetes under krevende forhold en regner med at en SUV vil kunne ferdes under.

 

Kia Sportage var på plass i Norge tidligere i år. Bilen selges nå som ladbar hybrid i Norge.

 

Niroer på rekke og rad utenfor Oslo Plaza i mai i år. Journasliter fra hele Europa kom til Norge for å teste bilen for aller første gang.

Kunne du tenkt deg en Kia? Bestill prøvekjøring Her.