Gå til innhold


Prislappen er bare en liten del av regnestykket.

Lav driftskostnad, lange serviceintervaller, lite nedetid og god annenhåndsverdi gjør Mercedes-Benz Vito til håndverkerens favoritt. I tillegg er bilen en innmari god arbeidsplass.

Halgeir Ringjord. En av fire eiere samt daglig leder Ringjord Elektro AS

– Når jeg kjøper firmabil, er det veldig viktig for meg at den er pålitelig. Det er det første og en av de viktigste tingene for meg, sier daglig leder Halgeir Ringjord ved Ringjord Elektro AS. Han har 24 ansatte på farta hver eneste dag. Hvis bilene hans ikke er i drift betyr det at han ikke får levert fakturerbare oppdrag. Derfor er det rett og slett forretningskritisk at firmabilene hans er mest mulig på veien – og minst mulig på verksted.

– Vi har alltid satt tæring etter næring. Det begynte på kjøkkenbenken hjemme hos meg, og den første bilen vi brukte på oppdrag var en gammel og godt brukt stasjonsvogn. Etter hvert fikk vi råd til en ny servicebil.

– Siden oppstart har vi økt bilparken fra 1 til 19 biler. Når vi nå i tillegg øker vår virksomhet med egen maritim avdeling vil det nok bilparken økes ennå mer etter hvert. Vi har valgt Mercedes-Benz varebiler fordi det er gode biler å kjøre, og Teknisk Bureau AS fordi de gir oss god oppfølging. Stian Olaisen og Bjørn A. Solstad er våre faste kontaktpersoner hos forhandleren, og de hjelper oss med alt. Bilene er gode og sikre kjøretøy. Vito er en skikkelig god varebil, med kjøreegenskapene til en personbil, forteller Ringjord.

God bil med god firmaøkonomi

Halgeir Ringjord med Teknisk Bureau selgere, Stian Olaisen og Bjørn A. Solstad.

– Det er veldig viktig å se på firmabilens totale regnestykke. Èn ting er kostnaden ved kjøp av bilen. En annen ting er annenhåndsverdien. Den daglige driftskostnaden spiller selvsagt også inn når en firmabil totalt legger bak seg en god del kilometer. For våre kunder er det ekstremt viktig å finne en bil som har lange serviceintervaller og lite problemer underveis, forteller varebil selger, Bjørn A. Solstad, ved Teknisk Bureau Tromsø.

 

Ringjord Elektro har kunder fra nord i Troms til sør i Nordland, men de fleste holder til i området rundt Tromsø.
– Fra lokalene våre i Eidkjosen betjener vi privat- og bedriftsmarkedet med god hjelp av kjøretøyene våre. I likhet med oss er mange av kundene våre faste. Ved å bytte ut bilene i snitt hvert femte år har vi en oppdatert og moderne bilpark som får oss frem dit vi skal. Fra yttersida til innlandet.

– Ved å ha de beste bilene, får vi de beste elektrikerne. Gutta mine skal ha komfort. De skal trives med å bruke bilen. Noen av de bruker tross alt en stor del av arbeidsdagen sin på veien, og dette er på mange måter deres viktigste arbeidsverktøy, sier han.

Mange håndverkere som velger Mercedes-Benz Vito oppgir nemlig komfort og gode kjøreegenskaper som viktige kjøpsargumenter. Bilen har en premium kupé, behagelige skinnseter og en veldig god kjøreopplevelse.

Ikke sjelden kjører Ringjord elektrikere på byggeplasser og veier som er ganske ujevne og humpete. Da er det veldig fint med Mercedes-Benz´ aktive luftdempere.
Det nord norske klimaet med varierende sommer temperaturer og iskalde vintre setter både montør og bilens klimaanlegg på prøve. Dette er null problem for Vitoen, ifølge Kristoffer Hansen, elektriker i Ringjord Elektro AS.

– Vår erfaring med Vito er at den blir fort kald ved behov på sommeren og like fort varm på vinteren. Klimaanlegget er helt supert, legger han til.

Praktisk innredet

En moderne elektriker har normalt med seg veldig mye verktøy og utstyr. I Ringjord Elektro sine biler er det til enhver tid tusenvis av ulike enheter, alt fra bittesmå skruer til store ruller med kabler. Da er det helt sentralt med en praktisk innredet bil.

– Alle våre biler er svært godt utstyrt. Vi har alltid med mye materiell. Vi har innredet bilene på en veldig smart måte, – med store skuffer, småskuffer i vegger og tak, reoler til å feste kabelruller og verktøy, sier Kristoffer Hansen mens han viser oss innredningen.

 

God orden er viktig. Vito lar seg lett innrede praktisk sier Kristoffer Hansen, Elektriker ved Ringjord Elektro AS

Derfor velger bedriftseieren Vito som firmabil, igjen.

Når man jobber som elektriker er tid det samme som penger. Derfor er det kritisk med god orden i bilene til Ringjord Elektro. Håndverkerne skal finne det de trenger av brytere, stikkontakter og termostater fort, uten å måtte bruke lang tid på å lete. Verktøy, kabling er stablet smart på hver sin side slik at alt kan nås enkelt – enten fra bagasjerommet eller fra sidedørene. Praktiske reoler på hver side gjør det oversiktlig og enkelt å få tak i det man trenger.

– Høyden, lengden og bredden til Vitoen er helt perfekt til vår hverdag, sier Halgeir Ringjord.

Mercedes-Benz Vito kommer i tre ulike lengder: Kompakt, lang og ekstra lang.
Kompakt er 4,895 meter, lang er 5,14 meter og ekstra lang er 5,37 meter. Den største Vitoen har lasteromsvolum på hele 6,6 m³.

Håndverkerens kontor

– Det er viktig at jeg har god plass, at den er romslig. Jeg trenger plass til alt utstyret. Det som også er deilig med Vitoen er at komforten er høy. Jeg trives veldig godt i bilen, sier elektriker Kristoffer Hansen.
Ringjord Elektro har nettopp fått utlevert den nyeste 2021-modellen av Vito til sin bilpark.

Mercedes-Benz Vito, er en fantastisk bil i mitt virke. Anbefales på det sterkeste. – Kristoffer Hansen, elektriker i Ringjord Elektro AS

– En av nyhetene i den nye modellen er den adaptive cruisekontrollen, sier elektrikeren fornøyd. I tillegg til adaptiv cruisekontroll har nye Vito en ny, oppgradert motor som er mer driftseffektiv enn forgjengeren. Derfor er den også billigere i bruk og har et lavere utslipp.

De 190hk i dieselmotoren drar godt, selv om bilen er tungt lastet – noe bilene til Ringjord Elektro ofte er.

– Jeg kommer meg alltid frem der jeg skal. Den har firhjulstrekk, som er helt gull på vinteren. Ofte må vi kjøre inn på humpete byggeplasser som sjelden er spesielt godt brøytet. Likevel har jeg aldri hatt problemer når jeg har kjørt Vito på vinterføre, sier han.

– Å ha en god bil på jobb er ganske viktig, dette er jo på en måte kontoret mitt, sier den unge elektrikeren.

 

Kunne du tenkt deg en Mercedes-Benz Vito i ditt virke?

Se hvordan Vito blir til og kontakt våre selgere i dag for mer info, prøvekjøring og pris.

 

Bjørn A.Solstad

Selger Mercedes-Benz

Bjørn A.Solstad

92 61 49 99

bjorn.solstad@tbureau.no