Gå til innhold

Flere hundre barn sendte Kia EV6 ut på Lesereisen 2022

Pressemelding:

Skoler over hele landet skal få økt leselyst. Årets Lesereise– bil er Kia EV6.

Primus Motor Anders Baumberger i Lesereisen 2022 lastet i går, 20.04.22 lesereise- bilen med en 1 meter høy bok. Den skal fylles med tekster og tegninger av barn på 200 skoler i hele landet. Siste stopp er Tromsø. Målet med Lesereisen er å inspirere unge til å lese mer.

Viktig å inspirere barn og unge til å lese mer

Når Lesereisen 2022 svinger inn på skolegården, er det mange aktiviteter som står for tur. Lese og skrivekonkurranser er to av dem. Men, det gjeveste er kanskje at klassene får lodd i bytte for leste sider og at det vanker kule premier. Den største gevinsten er likevel barn i 1-7 klasse som blir inspirert til å lese mer.

Kulturministeren var en av dem som møtte opp for å ønske god tur.
Kulturministeren var en av dem som møtte opp for å ønske god tur.

Målet med prosjektet er å inspirere barn og unge til å lese mer. Tilbakemeldingene prosjektet får er svært gode. Også kulturminister Anette Trettebergstuen hadde møtt opp for å ønske god reise.

Formålet er at hver elev skal ha glede av å lese, og lære noe nytt på veien. Både om seg selv og sin egen identitet, og om verden rundt. Hver elev leser på sitt nivå og i sitt tempo. Bøkene velger de selv, og det handler ikke om å lese mest mulig. Gjennom klasseaktivitetene skal også lagånden styrkes. Læring skjer best når alle løfter hverandre i følge Lesereisen 2022. Dette løftet ville gjerne vi i Kia være med på.

–  Å lese er svært viktig for at man skal få en god utdanning, og et viktig bærekraftsmål. Vi er glade for at vi i Kia og Bertel O.Steen kan bidra inn i prosjektet slik at også den store boken kan bli med fra skole til skole, sier Irene Solstad, Administrerende direktør i Kia Bil Norge. Hun legger også til at hun gleder seg veldig til å se resultatet til slutt når boken er fylt med kreative tekster og tegninger fra barn over hele landet.

Det er fortsatt mulig å få besøk og alt er gratis for skolene. Du kan lese mer om Lesereisen 2022 her: www.lesereisen.no