Gå til innhold

Årets bil 2023 finalister er klare

Niro-familien underbygger Kias posisjon blant de ledende EV-merkene og overgangen til å bli en bærekraftig mobilitetsleverandør

Kia har igjen nådd sluttfasen av konkurransen European Car of the Year (COTY), denne gangen, med den helt nye Niro kompakte crossoveren. Ekspertpanelet med 58 jurymedlemmer fra 22 land evaluerte nøye 27 modeller for å lage en endelig kortliste på bare syv finalister. Vinneren vil bli annonsert ved en seremoni som holdes på Brussel Motorshow fredag ​​13. januar.

I fotsporene til den svært suksessrike førstegenerasjons Niro, en modell som startet Kias elektrifiserte miljøvennlige bilserie i Europa, har den helt nye modellen blitt omfattende oppgradert for å ta ledelsen i den konkurrerende C- CUV-segment.

Kia har fokusert på å sikre at den helt nye Niro oppfyller nøkkelkravene til dagens miljøbevisste forbrukere.

Kjøretøyet tilbys med et utvalg av tre elektrifiserte drivlinjer – hybrid, plug-in hybrid (PHEV) og helelektrisk – for å hjelpe flere mennesker med å gjøre overgangen til elektrifisert mobilitet på en måte som passer deres behov. Niro EV-varianten leverer 463 km med helelektrisk rekkevidde, mens PHEV-modellen gir 65 km elektrisk rekkevidde, mer enn tilstrekkelig for de fleste daglige pendler. Niros romslige og funksjonelle interiør er innredet med bærekraftige materialer, og drar nytte av Kias nyeste infotainment- og tilkoblingsfunksjoner.

Jason Jeong, president i Kia Europe, kommenterte: «Kia er beæret over at dommerne valgte å legge Niro til 2023-kortlisten. Etter å ha vunnet Golden Steering Wheel-prisen i Tyskland, skiller Niro seg igjen ut fra mengden, og vi er sikre på at populariteten vil fortsette å vokse over hele Europa. Det ville vært en utrolig prestasjon hvis Niro skulle følge i fotsporene til EV6 for å vinne Årets Bil 2023.»

Tidligere har Ceed nådd sluttfasen to ganger med sine første- og tredjegenerasjonsmodeller, pluss at Stinger og EV6 har kommet på kortlisten.

Niro fyller en avgjørende rolle i Kias ‘Plan S’-strategi, som skisserer merkets bærekraftsmål, hvorav ett er å ha en helelektrisk personbilserie i Europa innen 2035. Den helt nye Niro sammen med den anerkjente EV6 er sentrale modeller for å akselerere opptaket av elektrifiserte modeller og etablere Kia som en leder i den nye æraen av bærekraftig mobilitet.

Nå gleder vi oss til Brussel Motorshow fredag ​​13. januar.

Ønsker du å prøvekjøre Kia Niro?

Bestill din prøvekjøring her