Gå til innhold


Fortid, nåtid og fremtid: Dette er Teknisk Bureau

– Man blir ikke 70 år med bil uten å følge med på utviklingen, forteller Anita Jacobsen. Som daglig leder i Teknisk Bureau gleder hun seg til å feire både historien, utviklingen og den spennende fremtiden de har i vente.

Som en av Tromsøs eldste bedrifter har mye skjedd siden de solgte sin første bil i 1952, og holdt til i bankgata. I år feirer Teknisk Bureau 70 år som bilforhandler.

– Jeg er utrolig stolt av å være en del av et selskap med så lang historie. Det er inspirerende å ta stafettpinnen videre på reisen fremover, forteller Jacobsen.

De har gått fra ett til fem bilmerker på huset, og kan i dag kalle seg et komplett bilvarehus.

– Vi ønsker å tilby kundene våre bredde både i forhold til utvalget av biler, og i forhold til tjenestene som er knyttet til bilholdet. At vi i dag har muligheten til det er helt fantastisk, smiler hun.

Daglig leder Anita Jacobsen gleder seg til storfeiringen. Foto: Kristoffer Lorentzen

Massiv utvikling

Jacobsen har vært ansatt i bedriften i “kun” seks år, men har allerede fått kjenne på utviklingen som bilbransjen har rast gjennom det siste tiåret.

– Det har vært en voldsom utvikling. Frem til 1960 måtte man ha kjøpstillatelse for å få kjøpt bil. Det å kjøpe bil var forbeholdt de som hadde viktige transportbehov i arbeidet, og det var få merker å tilby. I dag kan man velge og vrake i biler produsert fra omtrent alle verdensdeler.

Fra enkle bensin- og dieselbiler til helelektriske biler med moderne og innovative utstyrspakker. Det finnes til og med biler som kan kjøre selv, som etter hvert vil revolusjonere bransjen.

– Vi må alltid tilpasse oss de endringene som skjer, så her er det bare å holde seg fast, ler hun.

Mercedes …. er et prakteksemplar på hvordan moderne biler ser ut i dag. Foto: Kristoffer Lorentzen

Moderne i høyeste grad

Bak lekkert utstyr og design er det én utvikling som har vært spesielt viktig, og som er med å redde liv: Sikkerheten.

I motsetning til på 50-tallet da man kun fant et tau i taket som utgjorde “setebelte”, har vi i dag både vanlige belter, kameraer, sensorer og ikke minst den revolusjonerende airbagen som er med på å skape trygge kjøreturer for alle.

– Mye av det moderne utstyret på bilene i dag er med på å øke sikkerheten. Dette gjør det svært viktig at bilparken både hjemme og på jobb fornyes kontinuerlig.

Også på innsiden av huset har det skjedd store forandringer i løpet av 70 år. Digitaliseringen har utviklet mekanikere til å bli serviceteknikere – for i dag er det å foreta service og reparasjon på en bil mer enn bare “å skru”.

– Det var ingen krav til spesiell utdanning på 60-tallet for mekanikerne og utstyret var ofte dårlig. I dag er det tilrettelagt teknologisk utstyr og hjelpemidler, og vi har strenge krav til kursing. Det krever høy kompetanse å skru på en bil.

I dag er det å foreta service og reparasjon på en bil mer enn bare «å skru». Foto: Kristoffer Lorentzen

Jubileumsuke

Hva er det som får en bedrift som Teknisk Bureau til å bli 70 år og stå gjennom utfordringer i et så vanskelig marked som bilbransjen er? Jacobsen deler sine tanker med oss.

– Vi har alltid hatt langsiktighet som en grunnpilar i det vi gjør, og det skal være i alle ledd: I forhold til ansatte, kunder, leverandører og samarbeidspartnere. Det er nok en stor grunn til at vi er der vi er i dag, forteller hun og legger til:

– I tillegg må vi også følge med på utviklingen. Man blir ikke 70 år med bil uten.

Hun ønsker varmt velkommen til jubileumsuke hos Teknisk Bureau hvor de viser frem mange fine biler og har besøk av flere samarbeidspartnere med gode råd om alt du lurer på når det gjelder bil.

Lørdagen avslutter de Jubileumsuken med Mercedes-Benz treff hvor de viser frem den flotte Mercedes-Benz 170 fra 1952 og en Mercedes-Benz SL 63 AMG fra 2022.

– Vi håper derfor så mange som mulig tar turen innom i løpet av uken og tar med seg sin stjerne bil til lørdagen og viser den frem på vårt Mercedes-Benz treff.