Gå til innhold

EU-kontroll

Når kan du ta EU-kontroll?

Det er opp til deg hvor tidlig du ønsker å gjennomføre EU-kontrollen, så lenge kjøretøyet er godkjent innen fristen.
Du bestiller tid for kontroll så snart du mottar påminnelsen, slik at eventuelle reparasjoner kan foretas før fristen går ut.

Så lenge kjøretøyet er godkjent innen fristen, kan du selv velge hvor tidlig du ønsker å gjennomføre EU-kontrollen. Fristen er endelig, så beregn nok tid til å få gjennomført hovedkontroll, rette eventuelle mangler og få utført etterkontroll. Vi sender deg en påminnelse om EU-kontroll minst to måneder før fristen går ut. Som hovedregel kan du ikke utsette fristen.

Fordi tiden for gjennomføring av kontrollen er fleksibel, kan du  gjennomføre kontrollen sommeren før, selv om kontrollfristen er på vinteren. Har du en bil eller bobil som kun brukes om sommeren, eller du planlegger en lengre tur til utlandet, kan du ta EU-kontrollen når det passer deg.

Hvordan beregnes neste frist for kontroll?

Neste frist for godkjent EU-kontroll beregnes ut fra datoen du tar hovedkontroll, og ikke fra når du eventuelt tar en etterkontroll.

Tar du hovedkontrollen mindre enn to måneder før fristen  går ut, vil den opprinnelige fristen bli stående som utgangspunkt for neste EU-kontroll. Du finner alltid oppdatert frist for EU-kontroll på vegvesen.no/kontrollfrist.

Kjøretøy som er registrert før 8. februar 2019 og som ikke har hatt EU-kontroll etter det, har fortsatt en frist for neste kontroll bestemt med en tidligere beregningsmåte, som baserte seg på siste siffer i registreringsnummeret.

Frister for bruktimporterte kjøretøy

Kjøretøy som bruktimporteres får frist ett år fra datoen de ble registrert i Norge. Er det bruktimporterte kjøretøyet en personbil eller varebil, som importeres når det er ett til tre år gammelt, settes fristen for EU-kontroll til fire år fra datoen kjøretøyet ble registrert i utlandet første gang.

Hvor ofte skal kjøretøyet til kontroll?

Intervaller for EU-kontroll