Gå til innhold

Mercedes-Benz EQG er testet i Sverige

Nordisk vinter er ingen utfordring for EQG

Ingen kan forutsi hvor fremtiden vil ta oss. Men èn ting er sikkert: G-Klasse skal dit. EQG kommer for salg i 2024.

Mercedes-Benz EQG har tatt turen til nabolandet Sverige for sin siste testfase. Her sammenlignes den med Mercedes-AMG G 63. I det nordiske og kalde vinterlandskapet tester vi hvordan bilen starter i kulden, hvordan stabilitetsprogrammet ESP® og bremsene fungerer, samt bilens evne til å holde seg stabil på is og snø under veldig tøffe forhold.

 

Kaldstart

Akkurat som alle G-Klasse modeller siden 1979, har den elektriske G-Klasse prototypen også gjennomgått et grundig testprogram i arktiske forhold. Denne testingen ble utført i Nord-Sverige, i Arjeplog, samt i kalde testkamre. Testen var en suksess. – Den sikrer at bilen starter jevnt selv under de kaldeste forholdene.

 

 

ESP og bremser

ESP (Electronic Stability Program) hjelper til med å holde bilen stabil og forhindrer skrens ved å justere bremsekraften på individuelle hjul. Vi har oppdatert ESP®-funksjonene på EQG ved å lede kraften til alle fire enkelthjulsmotorer under kjøring. Dette er for å sikre en stabilitet som er typisk for Mercedes, testet under forskjellige forhold som bygater, offroad, snø, og is.

 

Er EQG en ekte G-Klasse?

EQG er helt klart en «G». Ikke bare når det gjelder design, men også på grunn av dens indre verdier, noe som gjør den til en kompromissløs terrengbil. Chassiset fortsetter å være basert på den robuste rammen, og «G» fortsetter å være ekstremt kapabel for terrengkjøring. Den har uavhengig fjæring på forakselen, stiv bakaksel, og chassiset er nyutviklet for den elektriske drivlinjen.

Med fire individuelt kontrollerbare elektriske motorer i nærheten av hjulene, vil bilen tilby unike kjøreegenskaper både på veien og i terrenget.
En girbar 2-trinns girkasse sørger for å møte de høye «G»-spesifikke terrengkravene.

Vil du vite mer om EQG?

Eksklusivt innhold til deg
Ønsker du å oppdage mer om konseptet EQG og motta eksklusivt innhold som pris, lansering, informasjon og mer?
Da bør du melde deg på interesselisten. – Det er uforpliktende, enkelt og raskt.
Meld meg på interesseliste