Gå til innhold


– Det har vært en fantastisk reise

Teknisk Bureau i Tromsø fyller 70 år i år. Oddvar Antonsen har i over 50 år vært både bud, sjef for delelager og er nå eier av bedriften. Han tar oss med på en reise tilbake i tid.
Eier og styreleder i Teknisk Bureau i Tromsø, Oddvar Antonsen, satte sin fot innenfor bedriften i 1965. Da holdt de til i sentrum og hadde eksistert i ca. 13 år.

Oddvar selv var kun 16 år da han startet som bud og gjorde diverse ærender for bedriften, før han etter hvert begynte å jobbe på delelageret, og senere som delesjef.

– Det var jeg helt til i 1987 da jeg tok over som daglig leder.

Han står ved siden av selve ikonet som representerer starten på hele Teknisk Bureaus bilreise, nemlig den aller første bilen de solgte: En Mercedes-Benz 170, 1952 modell. Den ble solgt til 21 900 kr til en lensmann i Balsfjord.

Unik historie

Teknisk Bureau er i dag kjent som et av Nord-Norges største bilvarehus med hele åtte forskjellige bilmerker. Men de har ikke alltid forsynt Tromsøs innkjørsler med bil.

– Selve bedriften Teknisk Bureau startet mellom 1927 og 1929, men da jobbet de med elektriske artikler for et firma som het Elektrisk Bureau. Så der kommer navnet vårt fra. Vi har beholdt det hele veien, til og med den unike skrifttypen.

Til forskjell fra de åtte merkene i dag fantes det bare to merker hos Teknisk Bureau på 50- og 60-tallet, Mercedes-Benz og Auto Union som vi i dag kjenner som Audi.

– Selv hadde vi ikke verksted så vi jobbet kun med salg og deler. Jeg husker at forholdet mellom kunde og selger var mer uformelt. Det var sjeldent vi satt opp kontrakter på bilene vi skulle selge.

Den største endringen Oddvar og Teknisk Bureau ble møtt med var inntoget av data og internett. Alt som tidligere ble ført med penn og papir var plutselig lagret på en maskin.

– Det var utrolig spennende for en ung mann å få være i front-setet av den utviklingen som har ført oss dit vi er i dag, smiler han bredt.