Gå til innhold


Teknisk Bureau fortsetter feiringen

Etter 70 år i bilbransjen og seks bilhus rikere i Nord-Norge har Teknisk Bureau gjennomført en storslått bursdagsfeiring i bedriftens hovedsete, Tromsø. Nå fortsetter festen hos de resterende Teknisk Bureau husene.

Teknisk Bureau ønsker velkommen til kaffe, kaker og en hyggelig bilprat fra tirsdag 11.oktober og ut uke 41 hos våre forhandlere på Bardufoss, Finnsnes, Harstad, Narvik, Leknes og Sortland.

Sistnevnte ble det første bilhuset Teknisk Bureau overtok utenfor Tromsø, i 2018. Ballen rullet videre og i 2019 kom fire nye hus i henholdsvis Harstad, Finnsnes, Leknes og Bardufoss. I selve jubileumsåret 2022 ekspanderte de til sin syvende forhandler totalt i Narvik.

– Det har vært en artig utvikling, forteller daglig leder Anita Jacobsen.

Mercedes-Benz som er et av verdens største bilmerker har de æren av å ha hatt med seg i alle de 70 årene. Det var også merket på den første bilen de noen gang solgte – en Mercedes-Benz 170, 1952 modell.

Før Teknisk Bureau startet å selge biler i 1952 var de et selskap som solgte elektriske artikler, og bedriften het Elektrisk Bureau. Med den enorme elektrifiseringen av biler i dag kan man trygt si at ringen er sluttet.

Se åpningstid for din forhandler her

En innholdsrik reise

Eier og styreleder i Teknisk Bureau i Tromsø, Oddvar Antonsen, satte sin fot innenfor bedriften i 1965. Da holdt de til i sentrum og hadde eksistert i ca. 13 år.

Oddvar selv var kun 16 år da han startet som bud og gjorde diverse ærender for bedriften, før han etter hvert begynte å jobbe på delelageret, og senere som delesjef.

– Det var jeg helt til i 1987 da jeg tok over som daglig leder.

Når Oddvar begynte som 16-åring i bedriften var de kun rundt 8 ansatte. I år feirer de 70 år som bedrift og har passert over 200 ansatte, er syv avdelinger med åtte bilmerker totalt.

– Det har vært en fantastisk reise, som jeg er utrolig glad jeg fortsatt får ta del i.
Han roser både ansatte, kunder og leverandører som har stått tykt og tynt gjennom alle utfordringer som har oppstått.

– Man blir ikke 70 år med bil uten dem. Vi har alltid bygd på stabilitet og langsiktige relasjoner, forteller han stolt.

Gøy med endring

Mekanikerne i Tromsø, Stian Lund Johansen og Vidar Richardsen, er positive til både utviklingen og ekspanderingen, og synes det er spennende å få lov å være med på reisen videre.

– Det er kjempegøy med forandringer, og vi får muligheten til å lære enda mer. Utviklingen ser ikke ut til å stoppe med det første, og det blir interessant å se hvor Teknisk Bureau er om nye 70 år.

Daglig leder Anita Jacobsen synes det er fantastisk og kunne tilby stor bredde av biler og avdelinger for Teknisk Bureau sine kunder i hele Nord-Norge. Foto: Kristoffer Lorentzen

«Jeg er utrolig stolt av å være en del av et selskap
med så lang historie. Det er inspirerende å ta stafettpinnen
videre på reisen fremover»

Anita Jacobsen, daglig leder hos Teknisk Bureau Tromsø

De viktige grunnpilarene

Hva er det som får en bedrift som Teknisk Bureau til å bli 70 år og stå gjennom utfordringer i et så vanskelig marked som bilbransjen er? Jacobsen deler sine tanker med oss.

– Vi har alltid hatt langsiktighet som en grunnpilar i det vi gjør, og det skal være i alle ledd: I forhold til ansatte, kunder, leverandører og samarbeidspartnere. Det er nok en stor grunn til at vi er der vi er i dag, forteller hun og legger til:

– I tillegg må vi også følge med på utviklingen. Man blir ikke 70 år med bil uten.

Hun ønsker varmt velkommen til å feire jubileet videre hos de flotte avdelingene i Bardufoss, Finnsnes, Harstad, Narvik, Leknes og Sortland.

Se åpningstid for din forhandler her.

Velkommen til feiring hos Teknisk Bureau