Gå til innhold

Kia EV6 er kåret til årets bil

Pressemelding:

Det er hele 61 biljournalister fra 23 ulike europeiske land som utgjør juryen. Og som har stemt frem Kias elektriske crossover EV6.

I starten hadde juryen listet opp over 60 ulike biler som alle ble lansert i 2021. I November ble listen redusert til kun syv sterke kandidater. EV6 var da blant disse. Hele seks av bilene på listen var i år helelektriske biler, noe som viser viktigheten at elektriske biler på veien mot en mer bærekraftig mobilitet.

Kia EV6 fikk til sammen 279 poeng etterfulgt av Renault Mègane E-Tech med 265 poeng og Hyundai IONIQ 5 med 261 poeng. Pegeout 308 fikk 191 poeng, Scoda Enyaq 185 poeng og Ford Mustang Mach-E samlet 150 poeng. På syvendeplass kom Cupra Born med 144 poeng.

«Det er en flott overraskelse å se at det er Kia EV6 som får prisen. Det var på tide at dette merket fikk en bemerkelse. Kias fremgang er imponerende», sa president for juryen, Frank Janssen.

«Det er en stor ære å vinne 2022 Car of the Year med EV6. Den første Kia som noen gang vinner denne prestisjetunge prisen», sa president for Kia i Europa Jason Jeong.

Han trekker blant annet frem designet, svært rask lading og et romslig og teknologifylt interiør som noen av grunnene til at EV6 stakk av med seieren.

-EV6 viser oss veien for Kia og sier mye om det som skal komme de neste årene. Vår elektriske linje er under stadig utvikling.

Også hjemme hos Bertel O.Steen og Kia Bil Norge er stemningen nå god.

«Vi som jobber i Kia har hele veien hatt stor tro på seier. Bilen får utrolig mange gode tilbakemeldinger både av kunder og biljournalister. For oss er det veldig gøy å bidra til en mer bærekraftig bilhverdag, og dette er bare starten for nye Kia», forteller en svært fornøyd Christian Lagaard, kommunikasjonssjef i Kia Bil Norge.

Dedikert plattform

EV6 er den første bilen som er produsert på Kias nye plattform E-GMP. Electric-Global Modular Platform. Arkitekturen til plattformen gir EV6 muligheten til å unngå kompromisser som ofte må inngås på elektriske biler som produseres på plattformer som egentlig er laget for fossilbiler. Dette har gitt EV6 blant annet et klasseledende interiør og hele 528 kilometer rekkevidde. (WLTP) 800V lading gir også under mulighet til å lade EV6 fra 10 til 80 prosent på bare 18 minutter under idielle forhold.

EV6 er også første bil som er designet etter Kias nye designspråk – Opposites United.

Car of the Year 2022 er den siste av flere priser som er gitt til EV6 den senere tiden. Blant annet er bilen kåret til årets bil i Irland og den ble også kåret til Årest Crossover i What Car? I tillegg vant EV6 årets bil i Tyskland i sin klasse.

Ønsker du å prøvekjøre årets bil 2022? Bestill din prøvekjøring her.