Gå til innhold

Elbil fra Mercedes-Benz

Stadig flere ønsker å bytte til elbil, og utvalget vokser raskt. Innen 2022 vil det være en elbil fra Mercedes-EQ i alle segmentene vi betjener, og ved å gå fra «elektrisk først» til «kun elektrisk», vil Mercedes-Benz være helelektrisk fra 2030.
Allerede nå har vi flere Mercedes-Benz elbiler å velge mellom, og enda flere nye modeller kommer i nær fremtid. Se utvalget ved å bla lengre ned på siden.

Fordeler med elbil

Det er flere fordeler med å kjøre elbil. En ting er miljøaspektet, men det er også flere økonomiske fordeler.

Her er et utvalg fordeler med elbil:

  • Ingen lokale utslipp
  • Minimalt med støy
  • Lavere bompengetakster og parkeringskostnader
  • Billigere service

Rekkevidde elbil

Alle nye elbiler fra Mercedes-EQ har en rekkevidde på godt over 300 kilometer etter WLTP-standarden. Sammen med et godt utbygget ladenettverk dekker dette behovet for de fleste. I tillegg tilbys modeller med ekstra lang rekkevidde, som flaggskipet EQS med opptil 780 kilometer (WLTP).

I 2022 vil konseptbilen Vision EQXX vises, en elbil med en reell rekkevidde på mer enn 1000 kilometer. Den er for tiden under utvikling og ingeniørene målretter mot et ensifret tall for kWh per 100 kilometer ved normale motorveishastigheter. Teknologiske fremskritt gjort med Vision EQXX vil bli tilpasset og potensielt brukt i nye elektriske arkitekturer.

Lading av elbil

Du kan lade din elbil på tre forskjellige måter:

  • Hurtiglading
  • Normallading opptil 22 kW
  • Lading i stikkontakt (nødlading)

Ved hurtiglading har du mulighet til å lade opp batteriet på din elbil raskt. Det vil typisk ta fra 20 til 45 minutter å lade batteriet opp fra 10 til 80%, avhengig av batteriets størrelse og maksimal ladehastighet på både bil og ladestasjon. Dermed er det perfekt å hurtiglade sammen med en liten matpause dersom du er på langtur.

Normallading gir en ladeeffekt fra 3,6 til 22 kW. Her brukes som regel en Type 2-kabel, og du finner ofte ladepunktene tilknyttet offentlige ladestasjoner, utenfor butikker, i borettslag eller i din egen ladeboks hjemme. Det går ikke like fort å lade som ved hurtiglading, men står du over natten bør du ha fulladet bil neste dag.

Lading i stikkontakt kalles ofte for nødlading. De fleste forbinder lading i stikkontakt med noe som gjøres hjemme, men det finnes fortsatt noen offentlige ladepunkter som enda ikke har konvertert til normallading og Type 2-kabel. Lading i stikkontakt er det tregeste alternativet og bør kun benyttes dersom andre ladepunkter ikke er tilgjengelig. Skal det lades på stikkontakt er det viktig at det lades på en jordet separat kurs. På generell basis så anbefales det ikke å lade i vanlig stikkontakt hjemme fordi kontakten ikke er ment for denne typen belastning over tid, og det gir dermed fare for varmgang.

Elbil kampanje og leasing

Vi har ofte kampanje på elbiler fra Mercedes-Benz. Se utvalget og kontakt din lokale forhandler for mer informasjon eller et uforpliktende tilbud

Se kampanjer på elbil fra Mercedes-Benz her!

Se utvalget av nåværende elbiler fra Mercedes-Benz


EQA er det kompakte alternativet og kan bestilles med enten forhjulsdrift og 4MATIC firehjulstrekk. Med en rekkevidde på opptil 432 km (WLTP) og tilhengerfeste som kan trekke opptil 1.800 kg er den praktisk i tillegg til å gi deg premium-følelsen.

Les mer om EQA her!

Med EQC kan du oppleve fantastisk kjørekomfort sammen med en rekkevidde på opptil 414 km (WLTP). Listen over standardutstyr er lang og 4MATIC firehjulstrekk er inkludert.

Les mer om EQC her!

Flaggskipet EQS har en utrolig rekkevidde på opptil 780 km (WLTP), mye takket være tittelen som verdens mest aerodynamiske serieproduserte bil. Bilen er full av teknologiske finesser som MBUX Hyperscreen, DIGITAL LIGHT og automatiske dører.

Les mer om EQS her!

EQV er en premium elektrisk flerbruksbil med plass til opptil 8 personer. Rekkevidden er på opptil 357 km (WLTP), og bilen kan leveres i to lengder, hvor den lengste er på 5,4 meter.

Les mer om EQV her!

Kommende elbiler fra Mercedes-Benz

EQB er det kompakte og praktiske alternativet med 7 seter og fleksible plassløsninger. Rekkevidden er på opptil 419 km (WLTP) og bilen kan leveres i kombinasjon med 4MATIC firehjulstrekk.

Les mer om EQB her!

Med flere elementer fra flaggskipet EQS vil EQE imponere mange. Sedanen tilbyr alle essensielle funksjoner fra EQS, og vil ha en rekkevidde på opptil 660 kilometer (WLTP).
EQE forventes på norske veier i andre kvartal av 2022.

Les mer om EQE her!